<p>De Johanneskerk in Diepenheim is &eacute;&eacute;n van de lokale monumenten in Hof van Twente die komend weekend geopend zijn voor het publiek. Ook doorgaans minder toegankelijke objecten doen mee.</p>

De Johanneskerk in Diepenheim is één van de lokale monumenten in Hof van Twente die komend weekend geopend zijn voor het publiek. Ook doorgaans minder toegankelijke objecten doen mee.

(Foto: )

Veel monumenten open op de Monumentendagen

HOF VAN TWENTE - Komend weekend zijn ook weer veel monumenten in Hof van Twente voor het publiek geopend. Naast objecten die van nature al regelmatig toegankelijk zijn, zijn er ook plekken die minder voor de hand liggen. Het thema van dit jaar is ‘Mijn monument, is jouw monument’; een echte gastvrije uitnodiging dus.

In alle kernen van Hof van Twente zijn wel monumenten te vinden die men kan bezoeken komend weekend. Op www.visithofvantwente.nl/open-monumentendagen. staat ook algemene informatie over het randprogramma. In Markelo kan men terecht bij het Beaufort, de Martinuskerk, Museum Eungs Schöppe en St Mary’s Chapel. In Diepenheim: herberg De Pol, Johanneskerk, het Drawing Centre, de Kunstvereniging en watermolen Den Haller. In Goor zijn de Hofkerk en het Goors Historisch Museum geopend. In Delden zijn de meeste monumenten: hier bezoekt men Aanstreekelijk, het koetshuis en de stallen van kasteel Twickel, het natuurreservaat de Breeriet, de werkplaatsen op Twickel, de Grote of Oude Blasiuskerk, Noordmolen Twickel, de Heilige Blasiuskerk, de Weijenborg en museumboerderij Wendezoele. Bezoek dus ook eens een monument in uw eigen kern!

Meer berichten