<p>Een historische foto uit het vroege verleden van het zwembad De Vijf heuvels in Markelo.</p>

Een historische foto uit het vroege verleden van het zwembad De Vijf heuvels in Markelo.

(Foto: )

Bad De Vijf Heuvels viert mooi jubileum

MARKELO - Sportfondsenbad De Vijf heuvels viert komende zaterdag een bijzonder jubileum: het is dan 50 jaar geleden dat er voor het eerst binnen gezwommen kon worden. Het bad viert dit met een open dag vol met activiteiten. Ook is de entree gratis vanaf 12.00 uur.

Deze middag wordt afgetrapt met een feestelijke muzikale opening en aansluitend worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Daarna kunnen bezoekers in en om het water, zowel binnen als buiten, van alles beleven. Zwem- en Poloclub de Hof laat zien wat zij als vereniging in huis heeft en hoe leuk zwemsport is. Behalve kijken kun je ook meedoen met een workshop. Dit geldt ook voor allerlei aquasporten die gegeven worden: doe mee met onder andere AquaJogging en AquaRobics met de instructeurs van het zwembad. Of waag je je aan een Triathlontraining of AquaTrim? Voor de senioren is er AquaGym en AquaVitaal, proeven staat vrij. Huidige deelnemers laten graag zien hoe fijn ze wekelijks genieten van een les in ons verwarmde bad! Misschien heb je weleens nagedacht over bewegen in water maar lijkt dit iets teveel van het goede, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten of blessures. Dan biedt het zwembad ook Therapie zwemmen. Kom gerust kijken of ervaren hoe deze lessen gegeven worden tijdens deze Open dag.

Voor de kleinsten onder ons hebben ze een ludieke actie: laat je onder water op de foto zetten door de onderwaterfotograaf Arjen Keppels terwijl je door een gat in het zeil zwemt! Een van de eisen van het diploma zwemmen, zo spannend maar ook zo leuk om te doen! In de ondiepe baden zal extra speelmateriaal aanwezig zijn, dus ook de allerkleinsten kunnen zich lekker uitleven. Tegen sluitingstijd wordt het bad omgetoverd en is er discozwemmen. De Scoutingvereniging en Natuurbos Stoevelaargroep Goor is aanwezig en heeft allerlei spellen zowel in en om het water in gedachten en natuurlijk hebben ze vlotten gebouwd waarmee gespeeld kan worden. Marshmellows roosteren mag daarbij niet ontbreken!

Liever niet nat worden? Bekijk de herinneringen aan de hand van persberichten en foto’s van 50 jaar geleden toen zwembad De Vijf Heuvels werd opgericht. Deze zijn verzameld met medewerking van Stichting Heemkunde Markelo. Ooit wel eens willen weten hoe dat nu allemaal werkt in een zwembad? De technisch medewerker staat klaar om je mee te nemen met een rondleiding in de machinekamer. Loop even langs de kraampjes met informatie van instanties waar het zwembad een samenwerking mee heeft zoals de zwemvereniging, WY fysiotherapie, Salut en Kindcentrum Markelo. Salut is sinds een aantal jaren o.a. de organisator van meerdere activiteiten op ons terrein in de zomervakantie. Voor de open dagen hebben zij nog een leuke verrassing; doe mee met Cardio Drums! Daarnaast is er op het buitenterrein ook een springkussen.

Kortom, van alles te doen voor jong en oud. Vier het feest mee tussen 12.00 en 17.00 uur bij zwembad De Vijf Heuvels. De entree is voor iedereen gratis! Voor een kopje koffie, thee of ranja met wat lekkers wordt gezorgd. Uiteraard gelden wel de coronaregels: blijf thuis bij klachten, houdt 1,5 meter afstand van elkaar, desinfecteer de handen en volg de routing en aanwijzingen van medewerkers. Wie zwemt wordt verzocht om thuis de badkleding aan te trekken. Zie ook www.zwembaddevijfheuvels.nl

Meer berichten