<p>De sportduikers van HSD. Ze komen zaterdag in actie bij de golfbaan om ballen uit de vijvers te vissen. Eigen foto.&nbsp;</p>

De sportduikers van HSD. Ze komen zaterdag in actie bij de golfbaan om ballen uit de vijvers te vissen. Eigen foto. 

(Foto: )

Duikers halen golfballen uit water

DELDEN - De Hengelose sportduikers van HSD gaan zaterdag 18 september in het water golfballen zoeken. Dat doen ze in de vijvers bij golfbaan De Lage Mors in Delden. Wouter Tillemans van HSD verwacht dat honderden golfballen uit het water worden gevist. 

De bijzondere actie staat in het teken van de World Clean Up Day. Het is niet de eerste keer dat HSD maatschappelijke betrokkenheid toont. “Onze zestigjarige club is al vele jaren maatschappelijk betrokken in deze omgeving. Leden helpen bijvoorbeeld met het schoonmaken van het Hulsbeek in Oldenzaal na een festivalweekend. Verder assisteren wij met duikers bij Twente Ballooning en zijn we actief bij de Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen en de Dion Triathlon in Hardenberg. Dit lustrumjaar komt er dus een ludieke schoonmaakactie bij. We gaan golfballen vissen in de vijvers van golfbaan De Lage Mors in Delden”, laat de club weten. De sportduikers verwachten honderden ballen uit het water te halen. “We hebben een maand geleden al een korte proefsessie in een vijver op de golfbaan gehouden. Twee duikers hebben zo’n driehonderd ballen gevonden op de bodem”, zegt Tillemans over die proefsessie. Maar zaterdag wordt er in meer vijvers gevist. 

Tlllemans verwacht dat er vele honderden ballen van de bodem worden geraapt. “Er is in al die jaren ook vaak misgeslagen. Die ballen zijn in het water blijven liggen. Sommigen zijn ook al helemaal verkleurd.” HSD krijgt een vergoeding voor het naar boven halen van de natte golfballen. Daar kan weer mee gegolfd worden. “We krijgen een sponsorbedrag, dat we aan een goed doel willen besteden”, zegt Tlllemans. Een groep van vijftien duikers gaat zaterdag vanaf 14.00 uur de vijvers in. “Het zal ongeveer twee uur duren.” De leden van de vereniging gingen afgelopen zaterdag ook al het water in. Dat deden ze op ‘thuisplas’ Het Grasbroek in Bornerbroek. Daar was een lustrumduik. Het was die dag namelijk zestig jaar geleden dat een groep duikpioniers HSD oprichtte. Ze waren werkzaam bij Hollandse Signaalapparaten in Hengelo.

“Onze groep is heel divers: van duikers die meer dan vijftig jaar lid zijn tot aan nieuwelingen die dit winterseizoen beginnen. Wat onze club bijzonder maakt, is het grote aandeel duikende vrouwen. Drie dingen zijn bij HSD hetzelfde gebleven: het enthousiasme voor duiken en onderwaterleven, de gezelligheid en samen uitdagingen aangaan.”

Kijk op: www.hengelose-sportduikers.nl

Meer berichten