Foto: Shutterstock

Vrijwilligers gezocht voor eetcafé De Noaber Markelo

MARKELO - Eetcafé De Noaber bijd de Anholtskamp in Markelo is op zoek naar vrijwilligers. Het eetcafé ontvangt elke woensdag van 12.30 tot 14.00 uur senioren die niet meer zelf kunnen koken of behoefte hebben aan wat gezelligheid.

Een team van vrijwilligers verzorgt dan deze maaltijden. Zij stellen de menu’s samen en bestellen deze - men hoeft niet zelf te koken. Verder halen zij kleine boodschappen zoals voor het drinken, dekken de tafels en serveren de maaltijden. Maar de hoofdmoot van de werkzaamheden is uiteraard juist het bieden van het stukje gezelligheid waar de ouderen behoefte aan hebben. De vrijwilligers zijn de gastheren en gastvrouwen die hen op hun gemak laten voelen. De vrijwilligers zitten aan tafel, maar eten niet zelf mee.

Eetcafé  De Noaber valt onder de paraplu van Salut. Zij zoeken nu mensen die graag mee willen helpen. Zij worden dan gemiddeld twee keer per maand op de woensdagmiddag ingeroosterd; de werkzaamheden duren dan concreet van 10.30 tot 14.00 uur. Er zijn per middag drie vrijwilligers aanwezig. Belangstellenden kunnen kijken op www.salut-welzijn.nl of bellen met 0547-26 00 53. Op de website zijn ook de nodige andere vrijwilligersvacatures te vinden.

Meer berichten