Foto:

Open dag hospices: kom een kijkje nemen

TWENTE - In het kader van de jaarlijkse ‘Dag van de Palliatieve Zorg’ wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen. Dit jaar organiseren de Netwerken Palliatieve Zorg Twente een open dag bij de diverse hospices in de regio. U bent welkom op zaterdag 2 oktober van 11.00 tot 14.00 uur.

Palliatieve zorg betekent zorg in de laatste fase van het leven. Voor zowel de zieke als de naasten. Er is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor palliatieve zorg. Met aandacht voor niet alleen de lichamelijke kant (fysieke dimensie), maar ook voor de emotionele (psychische dimensie), sociale en de spirituele kant (aandacht voor zingeving en levensvragen). Inmiddels is er meer mogelijk dan veel mensen weten, zowel thuis als in gespecialiseerde voorzieningen. Altijd al een kijkje willen nemen in een hospice en horen hoe mensen daar de laatste fase van hun leven doorbrengen? In Twente openen de volgende zeven hospices hun deuren:

Buurtzorghuis Haaksbergen, Aaftinksweg 17 in Haaksbergen.

Hospice Enschede, Het Bijvank 155 in Enschede.

Hospice Geesteren, Dorpsstraat 10 in Geesteren.

Hospice Holos, Monnikstraat 33 in Oldenzaal.

Hospice Het Meulenbelt, Vriezenveenseweg 176 in Almelo.

Hospice TMZ Hengelo, P.C. Borstlaan 123 in Hengelo.

Leonardus Hospice, Drilscholtenstraat 32, in Hengelo.

Tevens zal in alle hospices ook algemene informatie over palliatieve zorg aanwezig zijn, waaronder de mogelijkheden voor (vrijwilligers) zorg/ondersteuning in de thuissituatie. Aanmelden vooraf is niet nodig. Zie: www.netwerkpalliatievezorg.nl/twente

Meer berichten