<p>Afgelopen weekend deed Museumboerderij Wendezoele voor het eerst mee met de Open Monumentendagen. Een ideale manier om bezoekers kennis te laten maken met de bijzondere historische plekken.</p>

Afgelopen weekend deed Museumboerderij Wendezoele voor het eerst mee met de Open Monumentendagen. Een ideale manier om bezoekers kennis te laten maken met de bijzondere historische plekken.

(Foto: )

Nu een écht monument

AMBT DELDEN - Museumboerderij Wenzezoele mag zich nu met recht een écht monument noemen. Afgelopen weekend deed men voor het eerst mee met de Open Monumentendagen. 

Bij deze gelegenheid plaatste wethouder Pieter van Zwanenburg ook een monumenten-schildje aan de gevel van de monumentale Twickelboerderij. Op het landgoed Twickel bevinden zich ongeveer 150 boerderijen. Eén van de best bewaard gebleven boerderijen is het Erve Brinkcate uit 1859. De boerderij is op 2 december 2002 ingeschreven als rijksmonument bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De traditionele Wendezoeledagen die altijd rond deze periode gehouden worden gaan dit jaar niet door. Het museum is wel normaal geopend. Deze dagen zijn altijd een publiekstrekker voor heel Twente. Door de te verwachten grote drukte kan dit evenement in verband met nog van kracht zijnde corona-maatregelen helaas niet doorgaan.

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkcate en geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Zie ook: www.wendezoele.nl

Meer berichten