<p>Linde Tijhof in de musical. Foto: B. Aman.&nbsp;</p>

Linde Tijhof in de musical. Foto: B. Aman. 

(Foto: B AMAN)

Talent uit Hengevelde op de planken

HENGEVELDE -  Linde Tijhof uit Hengevelde speelt momenteel mee in een groot theaterspektakel. Het 13-jarig meisje uit de Hof van Twente heeft meerdere rollen in de musical ‘Harmonie!’. De voorstellingen zijn al uitverkocht. 

De voorstellingen zijn in Vriezenveen. De musical wordt daar gehouden ter opluistering van het eeuwfeest van de plaatselijke harmonie. Voor Linde is het geen sprong in het diepe. Ze heeft al meerdere keren op het podium gestaan. “Ik weet niet eens hoe vaak. Musicals vind ik ontzettend leuk”, zegt ze. Aan de voorstelling in Vriezenveen doen meerdere spelers mee uit andere plaatsen. Linde zag het op facebook staan en meldde zich aan voor de auditie. “Ik ben bij ‘Harmonie!’ terechtgekomen, omdat mijn opa bij de Vriezenveense Harmonie zit. Net zoals mijn overgrootvader vroeger. Mijn vader komt uit Vriezenveen, maar we wonen in Hengevelde.”

De band met de plaats in de gemeente Twenterand is er dus wel. Maar dat was niet doorslaggevend. Linde staat graag op het podium om te acteren, dansen en zingen. “Ook al kom ik niet uit Vriezenveen, ik vind het erg leuk. Zo leer ik weer heel veel andere mensen kennen.” De Hengeveldse speelt de rol van Sanne in deze voorstelling. Het theaterspektakel speelt zich in af in verschillende periodes van de afgelopen eeuw. Het is de tijdsperiode waarin de plaatselijke harmonievereniging bestaat. “De voorstelling is onderverdeeld in tijdsvakken. Het gaat onder anderen over de Ruslui, de oorlog met de bevrijding, het hippietijdperk en de coronatijd. Honderd jaar komt aan bod. In het laatste tijdperk leer ik online Thomas kennen. We zijn allebei bij een verschillende voetbalclub in Vriezenveen, maar raken verliefd op elkaar”, zegt ze. De organisatie van de musical is vol lof over haar.

“Linde is een van de regionale talenten, die een rol wist te bemachtigen in deze grootse productie. Meer dan tweehonderd muzikanten, acteurs, figuranten en kinderen staan op het podium, waaronder het jonge talent Linde uit Hengevelde. Ze is pas 13 jaar, maar speelde al mee in meerdere theaterproducties”, laat de organisatie weten. In de maanden voor de uitvoeringen ging ze twee keer in de week naar deze plaats in de gemeente Twenterand om te oefenen. De eerste voorstellingen zijn inmiddels geweest. “Zeven keer spelen we deze musical, die ongeveer anderhalf uur duurt. De eerste drie keer waren afgelopen weekeinde. Nu spelen we de laatste vier keer. Dat deden we gisteren, vandaag en zaterdag. Op vrijdag spelen we twee keer. Er is dan ook een middagvoorstelling voor kinderen.” Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar. De zeven voorstellingen in de buitenlucht zijn allemaal uitverkocht. De musical is te zien op het parkeerterrein bij de twee voetbalclubs. Daar zijn tribunes neergezet. “Veel mensen willen de musical zien. Er is plek voor zevenhonderd bezoekers per keer. Er kwamen ook vrienden en familie uit Hengevelde kijken. Dat vond ik erg leuk”, zegt Linde. 

Meer berichten