Foto:

Bieb helpt bij voorlezen

HOF VAN TWENTE - Het schooljaar is weer begonnen; veel jonge kinderen gaan nu weer voor het eerst naar school heen. Hoewel zij hier natuurlijk ook veel leren op het gebied van taal, gebeurt de meeste ontwikkeling nog altijd gewoon thuis. Voorlezen is één van de beste manieren voor ouders om hun kind te helpen bij de taalontwikkeling.

Ook de bibliotheek in Hof van Twente zet al langer actief in op het stimuleren van voorlezen. Zo is er de VoorleesExpress, waarbij vrijwilligers thus langs komen om kinderen voor te lezen, waarna ouders dit op termijn zelf over gaan nemen. 12 gezinnen kunnen dit jaar meedoen, maar men is ook nog op zoek naar vrijwilligers die voor willen lezen. Kijk ook eens op: www.voorleesexpress.nl/locatie/hofvantwente

Voor ouders die al wel zelf voorlezen of die op zoek zijn naar passende boeken voor de kinderen is er ook een steeds breder aanbod kinderboeken te vinden. Zo zijn er boeken die niet alleen goed aansluiten bij de leeftijd, maar ook de specifieke interesses van kinderen. Maak daarom ook gebruik van de expertise van de bibliotheekmedewerkers; zij kunnen u helpen om het perfécte boek te vinden.

Meer berichten