<p>Asbestsanering: veelal een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat het asbest in de toekomst problemen zal veroorzaken.</p>

Asbestsanering: veelal een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat het asbest in de toekomst problemen zal veroorzaken.

(Foto: Shutterstock)

Volgende fase voor asbestsanering in Goor

GOOR - De volgende fase van asbestsanering in tuinen aan de Schoolstraat gaat beginnen. De straat zal van 4 tot en met 15 oktober afgesloten zijn om dit veilig uit te kunnen voeren.

Het Projectbureau Bodem Asbest Sanering voert dit uit in een deel van de tuinen aan de Schoolstraat. Als gevolg zal deze tussen de Anjerstraat en Leliestraat afgesloten worden voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. In overleg met de gemeente worden ook omleidingen opgezet voor dit verkeer. Het Projectbureau BAS is al geruime tijd bezig met saneringen voor de Provincie Overijssel en de gemeenten Hof van Twente, Wierden, Borne, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Haaksbergen en Twenterand. Wanneer mensen vragen hebben kunnen zij emailen naar bas@hofvantwente.nl of bellen: 0547-85 85 85.

Het saneren van (mogelijk) asbesthoudende grond en asbesthoudende objecten zoals daken van schuren is met name een voorzorgsmaatregel. Zo zijn er vaak geen concrete risico’s voor omwonenden wanneer het asbest ongestoord blijft zitten, maar bijvoorbeeld bij branden of werkzaamheden kunnen vezels loskomen die wél gevaarlijk kunnen zijn. Sanering is dan ook met name een voorzorgsmaatregel om problemen in de toekomst te voorkomen.

Meer berichten