<p>De start van de vorige truckrun twee jaar geleden. Eigen foto.&nbsp;</p>

De start van de vorige truckrun twee jaar geleden. Eigen foto. 

(Foto: )

Een lange lint van vrachtwagens

MARKELO - Na een onderbreking van een jaar keert de Truckrun Hof van Twente terug. Het spektakel staat op de rol voor zaterdag 2 oktober. De animo is groot. “Er rijden bijna zeventig vrachtwagens mee. Het is een evenement voor mensen met een verstandelijke beperking”, zegt medeorganisator Hans van Middendorp. 

De Truckrun Hof van Twente geniet een steeds grotere populariteit. Het evenement zag drie jaar geleden het levenslicht. De eerste keer gingen er bijna vijftig vrachtwagens mee. Nu zijn dat er bijna zeventig. De organisatie verwacht dat hiermee de grens wel is bereikt. “Want ik denk dat vrijwel iedereen inmiddels weet dat dit evenement in de Hof van Twente gehouden wordt.” De Truckrun Hof van Twente is in 2018 ontstaan. “Het idee is van Willian Potman. Hij nam ook het initiatief de interesse te polsen. Dat gebeurde via de lokale website Maarkels Nieuws in Markelo”, weet Van Middendorp. Er was genoeg belangstelling. “We hebben meteen de schouders eronder gezet. Er is een stichting opgericht en we hebben de eerste Truckrun Hof van Twente georganiseerd”, zegt Van Middendorp over de vuurdoop in 2018. Bijna vijftig deelnemers waren er. “Voor alle deelnemers is er een vrachtwagen. Ze hebben er enorm van genoten.” 

Een jaar later werd het evenement opnieuw gehouden. Ook de tweede keer viel in de smaak. Daarom was het logisch dat de stichting Truckrun Hof van Twente het jaar daarop met de organisatie van de derde editie begon. Maar corona gooide roet in het eten. “Het leek er lange tijd op dat het door kon gaan. Maar op het laatst moesten we het toch afzeggen.” Nu zijn de coronamaatregelen versoepeld. Niets lijkt de organisatie van de derde editie in de weg te staan. “We houden het altijd op de eerste zaterdag van oktober. Het Kaasplein in Markelo is het vertrek- en eindpunt.” Het vertrek zaterdag 2 oktober is om 14.00 uur. Er wordt een route door de Hof van Twente gereden. “We komen door alle plaatsen in deze gemeente. Ook Stokkum en Deldenerbroek zijn in de route opgenomen. Dat hebben we gedaan, nadat we vragen uit die buurtschappen kregen. Ze vonden het jammer dat we daar bij de eerste editie niet doorheen reden. Daar staan de mensen nu langs de kant van de weg om de deelnemers te begroeten.” Zo’n twee uur na het vertrek keren de vrachtwagens terug in Markelo. Initiatiefnemer Potman laat weten de enorme respons geweldig te vinden. “We zijn blij met het grote aantal deelnemers. Ook het enthousiasme van chauffeurs, verkeersregelaars en andere vrijwilligers is geweldig. Ze willen graag meewerken om de doelgroep in deze moeilijke tijd toch een onvergetelijke dag te bezorgen”, aldus Potman.

Het goede doel voor mensen met een verstandelijke beperking kan financieel ondersteund worden met een bijdrage op rekeningnummer NL80RABO0354773496 t.n.v. Stichting Truck Run Hof van Twente.

Meer berichten