<p>WVV&#39;34 in de aanval in de bekerwedstrijd bij Emos. De club uit Hengevelde speelt in de derde klasse A. Foto: Raymond Wegdam.&nbsp;</p>

WVV'34 in de aanval in de bekerwedstrijd bij Emos. De club uit Hengevelde speelt in de derde klasse A. Foto: Raymond Wegdam. 

(Foto: )

Strijd om punten gaat beginnen

HOF VAN TWENTE - Het gaat vanaf morgen weer om het echie. De competities in het amateurvoetbal beginnen. Na twee afgebroken seizoenen hopen de clubs dat dit seizoen wel tot een normaal komt. In de vierde klasse B van het zondagvoetbal staan er veel derby’s op het programma. 

Niemand had anderhalf jaar geleden kunnen bevroeden dat corona zo lang spelbreker zou zijn. In maart vorig jaar werden de competities stilgelegd. Verspreiding van het coronavirus moest ingedamd worden. De competitie werd niet meer hervat. Een half jaar later begon de nieuwe competitie. Maar die duurde niet lang. Al na een maand volgde een lockdown. Ook die competitie werd niet meer hervat. Later in het seizoen mocht er wel weer getraind worden. Ook waren er nog enkele clubs, die een oefenduel speelden vlak voor de zomerstop. Nu hopen de voetballers op een seizoen zonder onderbreking. De voorbereiding bestond uit oefenwedstrijden en bekerduels. Twenthe Goor begint aan een nieuw seizoen in de vierde klasse. Trainer Mark Bolink moet zijn ploeg klaarstomen voor een jaar zonder degradatievrees. “We hebben een brede groep met talentvolle jongens. Maar ik weet ook dat we eerst vertrouwen moeten winnen”, zei hij onlangs in deze krant. Plaatsgenoot GFC maakte enkele jaren geleden de overstap naar het zaterdagvoetbal. De club uit Goor wil de vierde klasse verlaten, maar kreeg daar geen kans toe in de afgelopen twee seizoenen. Dit jaar wil GFC om promotie meedraaien. De eerste tegenstander is fusieclub SV Rijssen. Het voormalige RKSV en RV zijn samengesmolten tot SV Rijssen. 

Aan derby’s geen gebrek in de vierde klasse B van het zondagvoetbal. Veel clubs uit de Hof van Twente spelen in deze klasse: Delden, Diepenheim, Rood Zwart, Markelo, Hector en Twenthe. De eerste Hofderby is al op de eerste speeldag. Diepenheim speelt thuis om 14.00 uur tegen Delden. In de derde klasse A begint WVV’34 de competitie zondag om 14.00 uur met een thuisduel tegen Reutum. Vijfdeklasser Bentelo begint de competitie uit tegen Haaksbergen. De aftrap op het Scholtenhagen is om 14.00 uur.

Meer berichten