<p>Jan Beuving opent komende woensdag het cabaretjaar in Delden met een gezellige voorstelling in het Parochiehuis.</p>

Jan Beuving opent komende woensdag het cabaretjaar in Delden met een gezellige voorstelling in het Parochiehuis.

(Foto: )

Jan Beuving opent cabaretjaar Delden woensdag 29 september

DELDEN – U mag weer naar het theater. Naar Delden bijvoorbeeld, waar men in Stadscentrum het Parochiehuis voor het eerst sinds lange tijd de gordijnen weer opent. Jan Beuving verzorgt er op woensdag 29 september de aftrap van wat een rijk podiumjaar lijkt te worden. De try-out van zijn nieuwe show ´Restante´ is voor abonnementhouders het eerste knipje van de 8-lachenkaart, maar de agenda biedt een rijker scala dan slechts cabaret.

Jan Beuving is wiskundige maar profileert zich (bij de Olympische spelen en in de ´Korte corner´ in Studio voetbal) ook graag als eigenzinnig sportfanaat. Maar Beuving is vooral toch de man van de gelauwerde cabaretshows, waarin hij zichzelf steeds maar weer overtreft. Zo won hij al twee Annie M.G. Schmidtprijzen en is ook nu weer genomineerd. Verder won hij een Willem Wilminkprijs en een Neerlands Hoop. Zijn laatste soloprogramma, ´Rotatie´, werd genomineerd voor een Poelifinario. De pers was superlatief: ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’ (de Volkskrant), ‘Origineel, grappig en ontroerend’ (NRC) en de Theaterkrant schreef: ‘een programma dat de perfectie benadert’. Afgelopen jaarwisseling werd de oudejaarsshow die Beuving samen met Patrick Nederkoorn maakte unaniem als beste bekroond.

Naast het cabaretprogramma met onder ander ook namen als Marjolijn van Kooten, Bas Birker en Piepschuim, bieden de Deldense planken dit jaar ook plaats aan theatercolleges van Bram Bakker en Wim Daniëls. Muziekliefhebbers komen aan hun trekken bij De Andersons, The Foreverly Brothers en Ernest Beuving (een muzikale en cabareteske ode aan Cohen). Kaarten voor alle voorstellingen zijn beschikbaar op www.theaterdelden.nl Daar zijn ook de 8-lachenkaarten te koop voor 105 euro, voor liefhebbers van humor, sfeer én korting. Losse kaarten voor Jan Beuvings Restante kosten 17 euro. De voorstelling begint op 29 september om 20.00 uur. Bij alle voorstellingen is een coronatoegangsbewijs verplicht voor de veiligheid.

Meer berichten