Foto:

VoorleesExpress zoekt vrijwillige voorlezers

HOF VAN TWENTE - De taalontwikkeling bij kinderen begint vrij vroeg. Eén van de leuke manieren om dit te ontwikkelen is het voorlezen aan kinderen. Maar niet iedere ouder kan dit of weet hoe zij moeten beginnen. De VoorleesExpress kan helpen.

De VoorleesExpress is een project van de bibliotheek Hof van Twente waarbij vrijwilligers kinderen 20 weken lang thuis voorlezen, waarna de ouders dit overnemen. Zo kunnen kinderen én ouders van het voorlezen een routine maken. De bieb is nu op zoek naar nieuwe voorlezers. Deze worden dan gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. De voorlezer komt een half jaar lang eens per week op een vast moment langs om bij het gezin voor te lezen. Ook brengen zij dan samen een bezoek aan de bibliotheek voor een rondleiding. 

De bibliotheek stelt uiteraard wel wat eisen aan de voorlezers. Zo moeten deze uiteraard een vloeiende beheersing van het Nederlands hebben. Ook gaat het om 50 uur inzet per jaar. Men moet flexibel, nieuwsgierig, open en communicatief vaardig zijn. Goed in de omgang met kinderen en veel enthousiasme zijn ook van belang. De voorlezers krijgen dan ook een goede begeleiding. Geïnteresseerden kunnen bellen met Jorike Dekkers op 0547-27 34 93. Kijk voor informatie ook op: www.hofbibliotheek.nl

Meer berichten