<p>De jubileumcommissie hoopt op veel input van de leden om samen tot een daverend jubileumjaar te komen.</p>

De jubileumcommissie hoopt op veel input van de leden om samen tot een daverend jubileumjaar te komen.

(Foto: Shutterstock)

SV Hector geeft (vroege) aftrap voor jubileumjaar in 2023

Voetbalclub SV Hector in Goor viert in 2023 hun 100-jarig bestaan. Omdat de club dit zeker niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, beginnen zij nú al aan de planning voor dat mooie jaar. Dit moet bol staan van de activiteiten, waarbij de historie en gemeenschapszin de rode draad zullen vormen.

GOOR - Afgelopen vrijdag 24 september werd in de goed gevulde kantine de aftrap gegeven voor de voorbereidingen van dit jubileum. Er is uiteraard een volwaardige jubileumcommissie gevormd, bestaand uit Gerdien Hazenkamp, Paul Schabbink, Henry Seep, Cuno Wittrock en Silas Wittrock. Zij kregen van het bestuur een duidelijke opdracht mee: organiseer een spetterend jubileumjaar met financieel haalbare activiteiten en festiviteiten die recht doen aan het karakter en uitstraling van de vereniging. Goed samengevat: “vol gas, geld speelt bijna geen rol en voor elk wat wils”, aldus de vereniging.

De jubileumcommissie gaat nu voortvarend aan de slag met deze ambitie. Zij nodigen ook alle leden uit om een voorstel te doen voor een leuke activiteit op wat voor gebied dan ook. De eerste suggesties werden al tijdens de bijeenkomst ingediend. De planning voor de komende tijd is dat tot in januari 2022 gesprekken gevoerd zullen worden met alle afdelingen en betrokkenen binnen SV Hector, om zo te kijken waar de wensen en mogelijkheden liggen. Vervolgens zal in februari een presentatie gehouden met de voorlopige agenda en invulling van het feestjaar 2023. Hoogtepunt zal uiteraard dé oprichtingsdag zijn, namelijk 23 mei.

SV Hector kan de geschiedenis terugvoeren naar 1923. Aanvankelijk gaat de club door het leven als de Goorsche Boys. In het seizoen 1925/1926 besluit men om de club vanaf nu Hector te noemen. In 1930 werd de eerste echte accommodatie gerealiseerd. Door de jaren heen maakte de vereniging een mooie groei door, met onder meer een nieuw complex in 1949-1950. Door de decennia kende Hector de nodige ups en downs zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Kortom, een rijke geschiedenis!

Meer berichten