<p>Een beeld uit de&nbsp; film &#39;Mijn leven is een circus&#39;, &eacute;&eacute;n van de films die te zien is dit jaar.</p>

Een beeld uit de  film 'Mijn leven is een circus', één van de films die te zien is dit jaar.

(Foto: )

De Cinekid Hoftour gaat nu weer door!

Ook de Cinekid Hoftour werd afgelopen jaar geschrapt als gevolg van de coronacrisis. Dit jaar kan het kinderevenement wel weer gewoon doorgaan. Op de drie Hofpodia in Markelo, Delden en Goor worden tijdens de herfstvakantie drie films vertoond. Maar er is ook een gezellig randprogramma.

HOF VAN TWENTE - Er zijn voor kinderen vanaf 4 jaar onder meer afzonderlijke animatiefilmpjes over Anansi te zien. Deze sprookjes uit Afrika van de spin Anansi zijn onder meer in Surina, de Antillen, West-Afrika en zelfs Zuid-Amerika wereldberoemd. In Nederland en de rest van Europa niet zo. De 50 minuten durende animatiefilm brengt hier in ieder geval in de Hof verandering aan. Met een positieve boodschap: “Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn”.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een 50 minuten durende compilatie van korte films. Hierin gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Voor de oudere kinderen (vanaf 8 jaar) draait ‘Mijn leven is een circus’. De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader Bill, die als clown optreedt. Laura verlangt naar een minder clownesk leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool… Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Een Canadese feel-good film, met een goede dosis humor en ontroering.

In Delden wordt het festival meer kracht bijgezet doordat in samenwerking met partners kinderen tussen 10 en 14 jaar de kans krijgen hun creativiteit de vrije loop te laten. Zo wordt op maandag 18 oktober in samenwerking met de Hofbibliotheek een filmprojectdag gehouden waarbij kinderen samen met professionals een echte film maken; acteren, regisseren, filmen, het kan allemaal. Op donderdag 21 oktober krijgen 20 kinderen vanaf 14:00 uur de kans om onder leiding van een ware kunstenaar aan de slag te gaan met graffiti.

Het programma van de Cinekid Hoftour is onder meer te bekijken op de Facebookpagina van Cinekid Hoftour en op de posters die over de gemeente verspreid worden. En op de websites van de theaters natuurlijk, daarop zijn tevens de aanmeldlinks voor de workshops opgenomen. Dankzij steun van de Elastiekenkoers en de genoemde partners zijn de prijzen laag gehouden. Zie www.theaterdelden.nl, www.reggehof.nl en www.hetbeaufort.nl. Kinderen onder de 13 zijn vrijgesteld van een coronatoegangsbewijs, voor alle anderen is dit wel nodig door de landelijke regels.

Meer berichten