<p>Het Markelo&#39;s Mannekoor geeft op 30 oktober het uitgestelde jubileumconcert. Ook een kerstconcert staat al op de agenda.</p>

Het Markelo's Mannekoor geeft op 30 oktober het uitgestelde jubileumconcert. Ook een kerstconcert staat al op de agenda.

(Foto: )

Markelo’s Mannenkoor kan eindelijk weer gaan optreden

Op zaterdag 30 oktober hoopt het Markelo’s Mannenkoor alsnog haar uitgestelde jubileumconcert te houden. Dit is het in 2020 geplande concert vanwege het 50-jarig bestaan van het Markelo’s Mannenkoor. Ook verleent het Mannenkoor medewerking op zondag 19 december aan de Kerstzangdienst in de Martinuskerk.

MARKELO - Corona zorgde ervoor dat er niet meer gerepeteerd mocht worden, voor veel koorleden een enorme teleurstelling. Het idee om tablets voor de zangers aan te schaffen leefde al langer en door de bijdragen van verschillende fondsen is het Markelo’s Mannenkoor vorig jaar in staat geweest de tablets aan te schaffen. Door enkele handige koorleden werd ervoor gezorgd dat alle partituren op de tablets geplaatst werden. Zo kon er thuis geoefend worden. De stap om online te repeteren werd daarna snel gezet. Wekelijks werd in teamverband geoefend. Gelukkig kan er weer fysiek gerepeteerd worden en ook in de afgelopen vakantieperiode repeteerden de zangers ‘gewoon’ door.

Op 30 oktober vindt het jubileumconcert plaats in Zalencentrum De Haverkamp te Markelo. Hieraan zullen, naast het Markelo’s Mannenkoor zelf, Sandra Fluttert (sopraan) en Close Harmony Koor RHUMTAS uit Beltrum hun medewerking verlenen. Zowel Sandra als Rhumtas brengen ook hun eigen nummers ten gehore. Voor de muzikale begeleiding zorgen Sander Knuiman (piano) en Henk Olijdam (met Band). Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Hans Kienhuis. Al met al belooft dit een gezellige en muzikale avond te worden, welke wordt afgesloten met een After Party. Het Jubileumconcert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro per persoon, Donateurs hebben vrije toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Prins en bij Zalencentrum De Haverkamp te Markelo. Om het Jubileumconcert te kunnen organiseren ontving het Markelo’s Mannenkoor bijdragen van: Rabofonds Noord en West Twente, Ars Donandi Tijtgatfonds, Hessenheemfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1819 en de Gemeente Hof van Twente.

Op Zondag 19 december werkt het Mannenkoor mee aan de Kerstzangdienst in de Martinus Kerk te Markelo. Naast de gebruikelijke medewerking van de Markelose Fanfare werken verder Sander Knuiman (piano) en Marleen Atjak (viool) mee, evenals Janneke Klein Leetink (mezzo-Sopraan).

Meer berichten