<p>Nicole ten Berge van Kinderdagverblijf de Beestenboel ontvangt uit handen van Robert Pullen een speel-werkbank. (Foto: Marriet de Beer)</p>

Nicole ten Berge van Kinderdagverblijf de Beestenboel ontvangt uit handen van Robert Pullen een speel-werkbank. (Foto: Marriet de Beer)

(Foto: )

Werkbanken voor lokale kindercentra

Hoe krijgen we kinderen geïnteresseerd in techniek en vakmanschap? Jong geleerd is oud gedaan zegt het spreekwoord. Zo ontstond ook het idee bij MaDiGo, het initiatief voor lokaal vakmanschap door makelaar Robert Pullen, om kinderen van de lokale kinderdagverblijven te prikkelen. Deze week ontvingen tien kinderdagverblijven in Markelo, Diepenheim en Goor een speel-werkbank voor hun peutergroepen.

HOF VAN TWENTE - We horen het al vaker in de Twentse technische sector en vanuit het UWV: er zijn veel onvervulde vacatures op technisch vlak in de regio. Ook in de bouwsector is het een uitdaging om personeel te vinden door uiteenlopende factoren. Er zijn regiobreed al veel plannen om kinderen en jongeren te interesseren voor een technisch beroep. Toch hoor je zelden de beroepen timmernan, hovenier of monteur voorbijkomen wanneer je een kind vraagt wat ze later willen worden. Deze beroepen zijn voor hen vaak minder zichtbaar dan bijvoorbeeld een politieagent of brandweerman.

Maandag werden tien werkbanken van het merk Bosch overgedragen aan de peutergroepen. Robert Pullen hoopt dat deze al vroeg de fantasie prikkelt van de kinderen en hen uit zal dagen om te spelen met materialen zoals schroeven, een zaag, hamer, waterpas en accuboor. De speel-werkbanken werden geschonken aan De Beestenboel in Markelo, Het Kwetternest in Goor, Smallsteps Monkie in Goor, Smallsteps Papillon in Markelo, Smallsteps Mirakel in Markelo, KC Lunet in Diepenheim, KC Heeckeren in Goor, KC Villa Linde in Goor, KC De Whee in Goor en KC Markelo.

Charell Scholten van KDV Heeckeren is enthousiast over de mooie donatie én de gedachte er achter: “Het komt op een fantastisch moment. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar “Wat wil jij worden?”. We hebben veel speelmogelijkheden hier, maar iets voor de ‘bouwertjes in dop’ ontbrak nog en is een geweldige toevoeging.” MaDiGo hoopt met deze actie bij te dragen aan uren speelplezier met oog voor de vakvrouw/vakman in spe maar voor nu vooral: de Bob de Bouwers. De kinderen ontvingen ook allemaal een kleurplaat om mee te nemen naar huis.

Meer berichten