<p>De eerste vrachtwagens rijden van het Kaasplein in Markelo af. Ze maken een toerrit voor mensen met een verstandelijke beperking.&nbsp;</p>

De eerste vrachtwagens rijden van het Kaasplein in Markelo af. Ze maken een toerrit voor mensen met een verstandelijke beperking. 

(Foto: )

Genieten van mooie rit in de truck

Vele tientallen mensen genoten zaterdag van een mooie Truck Run Hof van Twente. Het is een evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar niet alleen zij hadden plezier. Ook de chauffeurs, organisatoren en familieleden van de deelnemers genoten. 

MARKELO - Liefst 73 trucks met evenzoveel deelnemers deden mee aan deze jaarlijkse toertocht door de Hof van Twente. De start en finish zijn in Markelo. Maar de organisatie wil na enkele jaren de vleugels uitslaan. “We kunnen ook eens naar een andere plaats in de Hof van Twente gaan. Dit evenement is ontstaan in Markelo, maar we organiseren het voor de Hof van Twente. De deelnemers komen uit de hele gemeente”, zegt medeorganisator Hans van Middendorp. Opties zijn er genoeg. Een start en finish in Bentelo? Hengevelde? Delden? Waarom niet? Het is voor hem een serieuze optie voor de editie van volgend jaar. Van Middendorp hoopt dat er ook inwoners van andere plaatsen zich bij de organisatie aansluiten. Nu bestaat die nog volledig uit inwoners van Markelo.

 De Truck Run Hof van Twente is drie jaar geleden in deze plaats ontstaan. Het idee kwam van Markeloër Willian Potman. Dus was het voor de organisatie logisch om in Markelo te beginnen. De interesse wordt steeds groter. Het aantal van 73 deelnemers was een record. Deze editie leverde zaterdag ook weer tal van mooie momenten op. Zo vertelde chauffeur Cees van Gurp onderweg zijn blinde bijrijder Marcel alles over de bijzonderheden langs de route. “Daardoor kon Marcel extra genieten van de rit”, aldus de organisatie. Een andere deelnemer Teun had nog een verrassing in petto. Hij trakteerde de chauffeur op een reep chocola. Een andere deelnemer had geluk dat iemand op het laatst had afgezegd. Daardoor kon hij alsnog mee. 

De organisatie moet van tevoren weten hoeveel deelnemers er zijn. Aanmelden is verplicht. Want dan weet de organisatie exact hoeveel vrachtwagenchauffeurs er gestrikt moeten worden. Voor iedere deelnemer is er een truck. Ook burgemeester Ellen Nauta reed mee in de lange lint van vrachtwagens. Zij had om twee uur het startschot gelost bij het Kaasplein, het vertrekpunt van de rit. Nauta keerde die middag echter niet terug in Markelo. Onderweg in Hengevelde stapte ze uit. Nauta ging naar een bijeenkomst voor inwoners uit die plaats. Daar werd ‘s middags over de toekomst van Hengevelde gesproken. “Het is prachtig, maar ook ontroerend om te zien hoe de deelnemers van dit evenement genieten”, zei Nauta over de Truck Run Hof van Twente. Ook initiatiefnemer Willian Potman genoot. Hij had niet verwacht dat zijn idee ruim drie jaar geleden zo’n succes zou worden. Het was de derde keer dat de Truck Run Hof van Twente gehouden werd. Vorig jaar ging het vanwege corona niet door. “Het is geweldig om te zien hoeveel plezier dit bij veel mensen oplevert”, aldus Potman. Hij is ook menigeen dankbaar. “Zonder de hulp van chauffeurs, verkeersregelaars, vrijwilligers en sponsoren zou dit niet mogelijk zijn.” 

Meer berichten