<p>Sporten en bewegen zijn ook met een beperking goed mogelijk door het steeds bredere aanbod passende beweegactiviteiten.</p>

Sporten en bewegen zijn ook met een beperking goed mogelijk door het steeds bredere aanbod passende beweegactiviteiten.

(Foto: )

Tour promoot aangepast sporten

Iedereen moet kunnen sporten, ongeacht de lichamelijke klachten of beperkingen. Voor iedereen is wel een passende beweegactiviteit te vinden.

GOOR - Dit is de insteek van de Sportcarrousel die op zaterdag 30 oktober in Goor gehouden zal worden. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen mensen op het parkeerterrein De Höfte voor het gemeentehuis zich verdiepen in de vele mogelijkheden voor passend sporten. Iedereen, jong of oud, met of zonder beperking is van harte welkom. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.

De Iedereen Actief Tour is een rondreizende bustour waar men kan proeven aan verschillende sporten. Ook is het een ideale gelegenheid voor de lokale sportverenigingen om leden te werven. Diverse clubs zullen dan ook bijvoorbeeld clinics of demonstraties houden. Veel sportverenigingen staan tegenwoordig open voor mensen met een beperking of doelgroepen die wat meer aanpassingen vergen. Er zijn steeds meer leuke beweeginitiatieven, ook voor de oudere doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Walking Football dat bij steeds meer clubs te vinden is. Er zijn in Nederland zo’n 3,6 miljoen mensen met een beperking, die volgens diverse onderzoeken hierdoor ook minder bewegen dan ‘normale’ mensen zonder een beperking.

Meer berichten