<p>Het vrouwenkoor Ladies Only bij een repetitie. Foto: Linda Meijer.&nbsp;</p>

Het vrouwenkoor Ladies Only bij een repetitie. Foto: Linda Meijer. 

(Foto: )

‘Iedereen bleef het koor trouw’

Er zit weer muziek in Ladies Only. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het koor repeteert weer en heeft de eerste optredens op de rol staan. Dit vocaal vrouwenensemble bestaat uit een twintigtal gepassioneerde vrouwen. “Ze komen ook uit de Hof van Twente. We zouden onlangs nog in Delden optreden. Maar dat ging niet door vanwege corona”, zegt voorzitter Petra van Goor van Ladies Only. 

HOF VAN TWENTE - De vrouwen van Ladies Only zijn blij dat ze weer samen kunnen komen. Heel lang waren geen optredens mogelijk. Repetities werden eveneens afgelast. Niettemin hielden de vrouwen contact met elkaar. “Dat deden we via zoom”, zegt voorzitter Petra van Goor. Lange tijd bleef de toekomst onzeker. Wanneer zouden de coronamaatregelen versoepeld worden? Het was een vraag, die iedereen zich stelde. “Nu zijn we blij dat we de draad weer mogen oppakken. Dat doen we met veel enthousiasme. Gelukkig is iedereen gebleven. We gaan in dezelfde samenstelling verder als voor corona. Iedereen bleef het koor trouw.” 

Ladies Only repeteert in Hengelo. Maar het koor heeft leden in heel Twente. Ook in de Hof van Twente. “Diepenheim en Markelo. Onze dirigent Mirjam Spoelman komt Diepenheim”, weet Van Goor. Ook in Enschede, Borne en Haaksbergen wonen vrouwen die bij Ladies Only zingen. In de Hof van Twente is ook meerdere keren opgetreden. “Dat was voor corona. We zijn onder meer in Diepenheim en Markelo geweest.” Andere optredens waren er in Delden. “Daar werd in het verleden het concert ‘bij kaarslicht’ in de Oude Blasius gehouden”, weet Van Goor zich te herinneren. 

Pasgeleden stond er nog een optreden in Delden op het programma. Maar daar ging een streep door. “We zouden optreden bij het straatfestival. Dat was in september. Maar het kon vanwege corona niet doorgaan.” Inmiddels zijn de coronamaatregelen versoepeld. Er wordt weer gerepeteerd en de eerste optredens staan in de agenda. “In december is er een kerstconcert in een verpleeghuis in Hengelo.” Ook staat er een concert op het programma in Zwillbrock. Dat is een plaatsje in Duitsland op een steenworp afstand van de landsgrens. In Zwillbrock wordt gezongen in de barokkerk. “Dat is een mooie locatie. Het is heel belangrijk dat de akoestiek goed is. Daar blijven de klanken zuiver.”

Streven naar hoge kwaliteit
Ladies Only is een klassiek koor met een breed repertoire. De groep streeft naar een hoge kwaliteit. Nieuwe leden zijn welkom. Belangstellenden mogen repeteren met het koor. Enige zangervaring wordt op prijs gesteld. Voor toelating vindt een stemtest plaats. Het koor heeft een voorkeur voor nieuwe leden jonger dan 55 jaar. De repetities zijn op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Thaborkerk aan de Gerrit Peuscherstraat 1 in Hengelo. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen via info@vrouwenkoor-ladiesonly.nl of 06-46407770. www.vrouwenkoor-ladiesonly.nl

Meer berichten