Foto: Shutterstock.com

Stichting Leendert Vriel is op zoek naar vrijwilligers

De Stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het gaat dan om mensen die begeleiding en steun bieden zodat mensen thuis kunnen sterven.

HENGELO - De vrijwilligers bieden volgens de stichting in de laatste levensfase tijd, aandacht en ondersteuning voor de zieke en diens naasten. Volgens de stichting gaat de laatste levensfase vaak gepaard met een ziektebed. Hoewel naasten vaak ook in de laatste fase zorg blijven bieden heeft ook dit zijn grenzen; het is immers best zwaar. De vrijwilligers zijn een aanvulling op de bestaande zorg. Zij kunnen onder meer ‘s nachts waken of overdag oppassen bij de zieke, al naar gelang waar behoefte aan is. Zo kunnen ook de mantelzorgers af en toe de nodige rust nemen. Een specifieke vooropleiding is niet nodig; Stichting Leendert Vriel zorgt voor een introductiecursus voor zij ingezet worden. Wel zijn een goede emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding noodzakelijk volgens de stichting.

Wie interesse heeft in dit vrijwilligerswerk kan contact opnemen met Marie-Josée Eenkhoorn, coördinator St. Leendert Vriel, Hengelo, Borne e.o. op 06-34 35 81 00. Zie ook: www.leendertvriel.nl

Meer berichten