<p>Jaarlijks geven we zo&#39;n 1,7 miljard euro aan speelgoed. Maar naast nieuw kopen is ook ruilen van bruikbaar speelgoed een optie. Zaterdag is er een ruilbeurs bij het Twickel College.</p>

Jaarlijks geven we zo'n 1,7 miljard euro aan speelgoed. Maar naast nieuw kopen is ook ruilen van bruikbaar speelgoed een optie. Zaterdag is er een ruilbeurs bij het Twickel College.

(Foto: Richard Thannhauser)

Duurzame speelgoedruilbeurs

De Nederlandse speelgoedbranche heeft volgens het CBS een omzet van zo’n 1,7 miljard euro. Volgens onderzoeken geven we gemiddeld zo’n 70 tot 80 euro uit aan Sinterklaascadeaus per kind. Dat is een hoop plastic, karton, batterijen en andere grondstoffen die gemaakt, gebruikt en uiteindelijke gerecycled moeten worden. Het kan ook anders; zo beargumenteren leerkrachten en leerlingen van het Twickel College Delden. Zij houden zaterdag voor de tweede keer een lokale speelgoedruilbeurs.

DELDEN - De speelgoedruilmarkt is zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur in de hal van het Twickel College in Delden. Er is kinderopvang voor jonge kinderen en een koffiehoek. Bezoekers kunnen hier kijken of er spullen zijn die zij kunnen gebruiken of ruilen met eigen spullen. Leerlingen zamelden ook actief oud speelgoed in in hun omgeving wat nu geruild kan worden. Als u ook speelgoed of kleding hebt die u wil doneren dan kan dit op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur.

‘Ruilen is het nieuwe kopen’ is de slogan van de beurs. Vaak zijn kinderen veel eerder op het speelgoed uitgekeken dan dat het versleten is. Zo gaat het bekende Deense constructiespeelgoed vaak meerdere generaties mee; blokken uit 1981 zijn geheel bruikbaar met blokken uit 2021.

Meer berichten