<p>Deze maand kunnen lezers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis gratis afhalen bij de lokale bibliotheek. Een boek dat duizend gesprekken op gang moet brengen.</p>

Deze maand kunnen lezers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis gratis afhalen bij de lokale bibliotheek. Een boek dat duizend gesprekken op gang moet brengen.

(Foto: )

‘Nederland Leest’ in bieb: haal gratis een boek af

Deze hele maand november staat in het teken van Nederland Leest. Dit is een jaarlijkse actie om het lezen te bevorderen bij jong en oud.

HOF VAN TWENTE - Een boek lezen kan je naar bijzondere werelden en bijzondere inzichten brengen. Hoewel landelijk zo’n 77 procent van volwassenen leest, is de situatie bij jongeren een stuk minder gunstig: volgens Stichting Lezen pakken zij minder vaak een boek dan voorheen. Voor kinderen en jongeren zijn er ook al veel leesprojecten opgezet, Nederland Leest is ook vooral gericht op de volwassen lezer. Dit jaar is het thema ‘Over de Grens’. Bibliotheekleden kunnen deze maand ook gratis het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis afhalen in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt. De opzet van de maand is om collectief een boek te lezen en vervolgens het gesprek aan te gaan met andere lezers over dit boek.

Meer berichten